Menu
EUR

Geluidsisolatie studio

In een studio moet het geluid perfect klinken. Als een studio slechte akoestiek heeft, kan dit negatieve effecten hebben op de kwaliteit van het geluid en dus ook op de uiteindelijke productie van de muziek. De juiste geluidsisolatie materialen in je studio is daarom van enorm groot belang. Daarom geeft Geluidsisolatie Deal jou de tips waarmee je de juiste studio geluidsisolatie kiest. Maar allereerst, wat gebeurt er met de verkeerde geluidsisolatie?

De gevolgen van verkeerde studio isolatie

Bij verkeerde studio isolatie of het ontbreken van geluidsisolatie in de muziekstudio, kunnen de volgende problemen ontstaan:

1. Geluidslekkage

Slechte geluidsisolatie kan leiden tot lekkage, waarbij geluid van buiten de studio de opnames binnendringt. Hierdoor komen ongewenste achtergrondgeluiden op de opnames, waardoor de opnames haast onbruikbaar worden.

2. Akoestische reflectie

Met verkeerde geluidsisolatie in de studio of bij onvoldoende geluidsisolatie, kunnen er akoestische reflecties ontstaan. Dit betekent dat geluidsgolven tussen de muren, plafonds en vloeren weerkaatsen waardoor het gaat galmen. Galm maakt opnames onhelder, waardoor ook hierdoor je opnames onbruikbaar worden.

De belangen van goede studio isolatie zijn dus groot. Maar welke materialen zijn nou geschikt als studio geluidsisolatie en hoe functioneren deze geluidsisolerende materialen?

Studio akoestiek verbeteren met akoestisch schuim

Het gebruik van akoestisch schuim in een muziekstudio geeft je verschillende voordelen, zoals bijvoorbeeld:

1. Geluidsabsorptie & betere akoestiek

Akoestisch schuim is ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het oppervlak met de noppen of punten van bijvoorbeeld piramideschuim biedt meer oppervlak dan vlak schuim waardoor er meer geluid wordt geabsorbeerd en dus niet wordt weerkaatst. Hierdoor vermindert de galm en echo, waardoor de opnamekwaliteit en de algehele geluidskwaliteit verbeteren.

2. Geluid blijft in je studio

Geluidscontrole: Het gebruik van akoestische panelen kan ook helpen om geluid te isoleren en te voorkomen dat het zich verspreidt naar aangrenzende ruimtes. Dit kan vooral handig zijn in een appartementencomplex of een drukke omgeving waar het belangrijk is om het geluid tot een minimum te beperken.

Maak gebruik van isolatie platen

Om tot het perfecte geluid te komen, moet je allereerst gebruik maken van isolatiematerialen die de massa van omringende wanden en vloeren verzwaren, waardoor trillingen beter worden opgevangen. Door de wanden en vloeren van jouw studio te isoleren met bonded foam weet je zeker dat je direct van beter geluid geniet. Dit samengeperst polyurethaanschuim heeft een massa van wel 160 kilogram per kubieke meter, waardoor geluid van buiten niet zomaar meer jouw studio binnendringt en vice versa. 
geluidsisolatie muziekstudio

Assortiment noppenschuim

In ons assortiment vindt je verschillende soorten noppenschuim, deze varieren bijvoorbeeld in dikte of het type patroon. Afhankelijk van de dikte, kan het verschillende frequenties absorberen. Tussen de verschillende patronen van de geluiddempende panelen zit verder geen verschil in werking, het is meer de uitstraling die de verschillende soorten onderscheidt. Ons assortiment noppenschuim bestaat uit:

Noppenschuim standaard

Noppenschuim spits

Piramideschuim

Zelfklevend Noppenschuim standaard

Zelfklevend noppenschuim spits

Zelfklevend piramideschuim

 
 
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!