Menu
EUR
Bonded foam; een veelzijdig geluidsisolatie materiaal

Bonded foam; een veelzijdig geluidsisolatie materiaal

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Wanneer we streven naar een rustige en comfortabele leefomgeving, is het belangrijk om de geluidsisolatie van je ruimte of omgeving serieus te nemen. Eén materiaal dat zich onderscheidt als een uitstekende keuze voor geluidsisolatie en comfort is bonded foam, ook wel bekend als polypress. In dit blog ontdekken we wat bonded foam is, de voordelen ervan en de diverse toepassingen die dit veelzijdige materiaal biedt.

Wat is bonded foam?

Bonded foam, ook wel polypress genoemd, is een vlokkenschuim dat ontstaat door verschillende polyerhaanschuimen samen te voegen met behulp van lijm of een hechtmiddel. Dit proces creëert een sterk en veerkrachtig materiaal met uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Dus het materiaal is niet alleen goed voor geluidsisolatie, maar ook voor het milieu!

De voordelen van bonded foam

  1. Superieure geluidsisolatie: Bonded foam heeft uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten. Het materiaal kan geluidsgolven effectief absorberen en omzetten in minimale trillingen, waardoor geluidsoverdracht tussen ruimtes wordt verminderd.

  2. Duurzaamheid en veerkracht: Het samenvoegen van meerdere lagen schuim versterkt de structuur van bonded foam, waardoor het duurzaam en veerkrachtig is. Het materiaal behoudt zijn vorm en prestaties, zelfs na langdurig gebruik.

  3. Veelzijdigheid in toepassingen: Bonded foam kan worden gebruikt in diverse toepassingen, bijvoorbeeld bij de geluidsisolatie van gebouwen. 

Toepassingen van bonded foam

Bonded foam, ook wel polypress genoemd, is voornamelijk geschikt als ondervloer voor specifieke situaties. Een van de belangrijkste toepassingen van bonded foam is als ondervloer onder apparaten zoals een wasmachine of een drumstel. Door het plaatsen van bonded foam onder deze apparaten worden trillingen geabsorbeerd en geluidsoverlast geminimaliseerd, waardoor een rustigere omgeving ontstaat.

Door de trilling dempende functie wordt bonded foam ook vaak als trillingsisolatie beschouwd. Naast installatie onder apparaten is bonded foam ideaal als ondervloer onder laminaat. Echter, wanneer het onder laminaat wordt gelegd, is het van cruciaal belang om plaatmateriaal bovenop de bonded foam te leggen, alvorens het laminaat te installeren. Dit plaatmateriaal zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk, wat essentieel is om het laminaat goed te laten liggen en een duurzame vloerconstructie te creëren.

Bonded foam kopen bij Geluidsisolatie Deal

Bij Geluidsisolatie Deal bieden wij meerdere varianten bonded foam. Je kunt deze bekijken in de categorie trillingsisolatie. Mocht je nog vragen hebben, of er om een ander reden niet uitkomen kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag persoonlijk verder! 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!