Menu
EUR
Effectieve geluidsisolatie voor houten verdiepingsvloeren: tips en materialen

Effectieve geluidsisolatie voor houten verdiepingsvloeren: tips en materialen

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Het vinden van rust en stilte in je eigen huis is essentieel voor ontspanning. Helaas kan geluidsoverlast van buren, bijvoorbeeld door een slecht geïsoleerde houten verdiepingsvloer, deze ervaring verstoren. Voetstappen, schuivende stoelen en zelfs de tv-geluiden kunnen zich gemakkelijk verspreiden. Om deze geluidsoverlast te verhelpen, zijn er verschillende oplossingen om geluidsisolatie onder je houten verdiepingsvloer te plaatsen. Met de juiste materialen en technieken kun je jouw houten vloeren geluiddempend maken. In dit artikel ontdek je welke materialen je nodig hebt en hoe je de geluidsoverlast effectief kunt aanpakken.

Extra massa toevoegen tegen luchtgeluid

Doordat een houten verdiepingsvloer vaak erg licht is, heeft het onvoldoende massa om goed het geluid te isoleren. Door het gebruik van de juiste materialen en hiermee een geluidsisolerende ondervloer te creëren, is dit eenvoudig te verbeteren. De beste geluidsisolatie voor houten vloeren zijn onze PVC massaplaten. Met deze geluidsisolerende platen voeg je gemakkelijk massa toe aan jouw verdiepingsvloer. Over het algemeen is deze extra massa die onze PVC massaplaten toevoegen geen probleem voor de draagkracht van de vloer. Twijfel je hierover? Neem dan contact op met een aannemer of architect.

Vloer geluidsisolatie: Het isoleren van trillingen 

Door de eerdere genoemde geluidsisolerende platen van PVC te combineren met onze trillingsisolatie, kun je ervoor zorgen dat naast luchtgeluid ook contactgeluid van houten verdiepingsvloeren wordt tegengehouden. Denk hierbij aan het schuiven van stoelen, of voetstappen die in nabij gelegen ruimtes hoorbaar zijn. Dus door beide materialen te combineren, verbeter je zowel de geluidsisolatie van luchtgeluid als contactgeluid van je houten vloer! Een van de materialen waarmee je dit perfect voor elkaar kunt krijgen is de zelfklevende bonded trillingsisolatie!

Wat wel belang is om in acht te nemen is de benodigde kPa-waarde van de ondervloer. De vereiste kPa-waarde kan per type en merk vloer verschillen. De waarde van onze bonded trillingsisolatie is 38 kPa. Vraag bij de leverancier van jouw vloer om de benodigde kPa-waarde van de ondervloer.

Let bij het plaatsen van de houten verdiepingsvloer wel op dat je ervoor zorgt dat het laminaat of parket nergens de wand raakt voor een goed eindresultaat.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!