Menu
EUR
Het verschil tussen luchtgeluid en contactgeluid: Effectieve manieren om geluidsoverlast te verminderen

Het verschil tussen luchtgeluid en contactgeluid: Effectieve manieren om geluidsoverlast te verminderen

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Geluidsoverlast kan een enorme impact hebben op ons welzijn en onze levenskwaliteit. Het is belangrijk om te begrijpen dat er verschillende soorten geluidsoverlast zijn, waarvan luchtgeluid en contactgeluid de meest voorkomende zijn. In dit artikel zullen we het verschil tussen deze twee vormen van geluidsoverlast bespreken en enkele effectieve manieren delen om ze te verminderen.

Luchtgeluid

Luchtgeluid is het geluid dat zich door de lucht verspreidt en onze oren rechtstreeks bereikt. Dit type geluid kan afkomstig zijn van verkeer, bouwwerkzaamheden, muziek, stemmen en andere bronnen. Het heeft de neiging om de algehele geluidsniveaus in een ruimte te verhogen, waardoor het moeilijker wordt om andere geluiden te horen of zich te concentreren.

Effectieve manieren om luchtgeluid te verminderen

  • Gebruik geluidsisolerende materialen: Door gebruik te maken van geluidsisolerende materialen kunnen geluidsgolven worden geabsorbeerd en verminderd.
  • Afdichten van kieren en gaten: Het afdichten van kieren en gaten in muren, ramen en deuren helpt om geluid van buitenaf te blokkeren en binnendringend geluid te verminderen.
  • Gebruik van geluidsdempende accessoires: Het plaatsen van geluidsdempende accessoires  zoals gordijnen, vloerkleden en geluidsisolerende panelen kan de reflectie van geluid verminderen en de algehele geluidsniveaus in een ruimte verminderen.

Contactgeluid

Contactgeluid ontstaat wanneer geluidstrillingen en golven zich door vaste materialen, zoals vloeren en muren, verplaatsen. Dit type geluid wordt vaak veroorzaakt door activiteiten zoals voetstappen, schuivende meubels, vallende objecten en luidruchtige apparaten. Contactgeluid kan vooral storend zijn in appartementen en gebouwen met gedeelde muren en vloeren. Om die reden wordt bij overlast van contactgeluiden vaak gekozen voor trillingsisolatie. Dit is isolatiemateriaal wat geluidstrillingen van contact absorbeert en zo de overlast verminderd.

Effectieve manieren om contactgeluid te verminderen

  • Vloerisolatie: Het installeren van geluidsisolerende ondervloeren kan helpen om contactgeluid van bovenliggende verdiepingen te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan geluidsisolerende panelen of vloermatten die het contactgeluid kunnen opvangen
  • Tapijten en vloerkleden: Het gebruik van tapijten en vloerkleden kan geluidstrillingen absorberen en de impact van contactgeluid verminderen.
  • Wandisolatie: Het aanbrengen van geluidsisolerende materialen in muren kan helpen om contactgeluid tussen aangrenzende ruimtes te verminderen. Hiervoor heb je verschillende opties. Naaldvilt biedt naast een stijlvolle look ook licht geluidsisolerende kwaliteiten, maar wil je het goed aanpakken, dan is een vorm van noppenschuim ook zeer geschikt als wandisolatie

Conclusie

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem dat invloed heeft op ons dagelijks leven en welzijn. Door het begrijpen van de verschillen tussen luchtgeluid en contactgeluid, en het nemen van effectieve maatregelen om ze te verminderen, kunnen we een rustige en comfortabele leefomgeving creëren. Geluidsisolatie Deal helpt jou graag met het oplossen van jouw geluidsprobleem. Bekijk onze verschillende oplossingen en categorieën, of neem contact op. We helpen je graag persoonlijk en snel!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!