Menu
EUR
Hoe jij het juiste geluidsisolatie materiaal kunt kiezen!

Hoe jij het juiste geluidsisolatie materiaal kunt kiezen!

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Geluidsisolatie is een essentieel aspect van comfort en privacy in onze leef- en werkomgevingen. Of je nu in een appartement woont, een huis bezit, of een bedrijfspand beheert, het beheersen van geluidsoverlast kan van cruciaal belang zijn. In deze blog bespreken we twee belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van jouw keuze voor het juiste geluidsisolatiemateriaal: van welke soort geluidsoverlast heb je last, en hoe moet het materiaal bevestigd worden?

Welk type geluid moet er geïsoleerd worden?

Om geluidsisolatie effectief toe te passen, moeten we begrijpen welk type geluid we proberen te bestrijden. Er zijn twee hoofdtypen geluid waar je rekening mee moet houden:

  • Contactgeluid: Dit type geluid wordt overgedragen door fysiek contact met een oppervlak. Denk aan voetstappen op de vloer, het schuiven van meubels, of zelfs trillingen van apparaten. Om contactgeluid te minimaliseren, is het essentieel om materialen te gebruiken die trillingen absorberen. Tapijten, rubberen onderlagen en geluidsisolerende platen zijn uitstekende keuzes om contactgeluid te verminderen.

  • Luchtgeluid: Luchtgeluid verspreidt zich door de lucht, zoals stemgeluid, muziek, of verkeerslawaai. Het bestrijden van luchtgeluid vereist materialen die geluidsgolven kunnen absorberen en verspreiden. Geluidsabsorberende panelen, gordijnen en akoestische schermen zijn effectieve middelen om luchtgeluid te verminderen.

Wil je meer diepgaande informatie over het verschil tussen deze twee soorten geluidsoverlast, bekijk dan deze blog.

Hoe moet het geluidsisolatiemateriaal bevestigd worden?

Wanneer je vooraf al een manier om het materiaal te verwerken in gedachten hebt, kun je hier rekening mee houden tijdens de zoektocht naar het juiste geluidsisolatiemateriaal. Niet elke bevestigingsmethode past namelijk bij elk geluidsisolatiemateriaal. Zo heeft akoestisch schuim vaak een zelfklever en kun je vele soorten naaldvilt juist weer goed bevestigen met lijmspray. Hieronder lees je de drie meest voorkomende bevestigingsmethoden:

  • Het materiaal vastklemmen: Als je bezig bent met het isoleren van muren of vloeren, is het plaatsen en vastklemmen van geluidsisolatie materiaal tussen bijvoorbeeld houten latten een effectieve aanpak.

  • Zelfklevende laag: Een groot deel van onze geluidsisolatie materialen kunnen voorzien worden van een zelfklevende laag. Doordat de zelfklevende laag eenvoudig werkt, vereenvoudigt het de installatie. Het is wel belangrijk om te weten dat een zelfklevende laag niet voor alle toepassingen geschikt is, dit hangt af van de temperatuur en de ondergrond. 

  • Lijmspray: Lijmspray biedt flexibiliteit en is geschikt voor diverse oppervlakken. Let op de keuze van de lijm, aangezien de juiste temperatuur en ondergrond van invloed kunnen zijn op de hechting.

Bovenstaande tips zijn bedoeld als handvaten tijdens de zoektocht naar het juiste geluidsisolatie materiaal. Ben je toch op zoek naar specifiek advies? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Weet je al welk materiaal je zoekt? Bekijk dan snel ons assortiment!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!