Menu
EUR
Trillingen in je autodeur; wat kun je er tegen doen?

Trillingen in je autodeur; wat kun je er tegen doen?

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

In een autodeur kunnen op verschillende manieren trillingen ontstaan. Vaak worden trillingen ervaren wanneer er in de auto naar muziek geluisterd wordt. Door de luchtgolven van het geluid uit de speakers wordt het materiaal of onderdelen in de autodeur aan het trillen gebracht. Dit zorgt vervolgens voor geluidsoverlast tijdens het autorijden. Maar gelukkig is dit relatief eenvoudig op te lossen!

Waar zit het probleem?

Doordat een autodeur uit meerdere onderdelen bestaat, kan het probleem zich ook op meerdere plekken bevinden. Vaak zit het probleem in het metalen frame van de deur of de onderdelen die aan dat frame bevestigd zitten. Om te kijken wat de overlast veroorzaakt, dient eerst het binnenpaneel van de autodeur verwijderd te worden. Kijk vervolgens of alle schroefjes etc. goed vastgedraaid zitten, deze kunnen namelijk ook aan het trillen gebracht worden door de geluidsgolven wanneer deze niet goed vast gedraaid zijn.

Zijn alle schroefjes goed vastgedraaid maar heb je toch nog last van de trillingen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in het metalenframe zelf. Het gehele metalenframe wordt aan het trillen gebracht door de geluidsgolven uit de speakers. Om deze trillingen tegen te gaan kun je gebruik maken van onze bitumen ontdreuningsplaat!

Wat is een bitumen ontdreuningsplaat?

De naam zegt het al; deze ontdreuningsplaat is gemaakt van bituum. Dit is een flexibel materiaal, wat bestand is tegen water en olie. De plaat voegt massa toe aan het metalen frame van de autodeur, waardoor deze dus zwaarder wordt en hierdoor minder makkelijk aan het trillen gebracht kan worden. Onze bitumen ontdreuningsplaat is makkelijk op de gewenste maat te snijden, en door zijn zelfklever en flexibiliteit gemakkelijk te monteren!

Disclaimer

Het gebruik van onze producten in voertuigen is altijd op eigen risico. De deurscharnieren zijn niet ontworpen om aanzienlijk extra gewicht te dragen, wat kan leiden tot doorhangende deuren en in het ergste geval zelfs gebroken scharnieren wanneer er veel massa wordt toegevoegd aan de deur. Hou hier dus rekening mee bij het beplakken van de autodeur met de ontdreuningsplaat. Zorg ervoor dat je de oppervlaktes die je wilt beplakken altijd goed ontvet met een mild ontvettingsmiddel voordat je de ontdreuningsplaat aanbrengt. Houd er rekening mee dat het toegenomen gewicht van jouw voertuig mogelijk resulteert in een langere remweg en mogelijk een andere wegenbelastingscategorie kan veroorzaken.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!