Menu
EUR
Stap voor stap; naaldvilt monteren in jouw voertuig.

Stap voor stap; naaldvilt monteren in jouw voertuig.

Door: Jarno van Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Naaldvilt, ook wel vilt genoemd, is een materiaal wat erg vaak gebruikt wordt als wandbekleding bij campers en/of bedrijfswagens. Door de rek die in het materiaal zit, is het makkelijk te vormen naar de vormen van het voertuig. Hierdoor kun je zelfs de moeilijke plekken zoals wielkasten op een nette manier afwerken. In deze blog delen wij de voordelen van het gebruik van naaldvilt, de benodigdheden bij de montage van het vilt en een handig stappenplan!

De voordelen van naaldvilt wandbekleding

  • Naaldvilt is full stretch. Hierdoor is het makkelijk te monteren en te vormen, zelfs op de wat lastigere plekken zoals hoekjes en wielkasten. Ideaal dus voor het gebruik in voertuigen zoals campers en auto's.
  • Het beschermt je carrosserie tegen krassen.
  • Doordat naaldvilt in meerdere kleuren beschikbaar is, kun jij een persoonlijke touch toevoegen aan jouw camperinterieur. In het naaldvilt assortiment van Geluidsisolatie Deal vind je de kleuren antraciet, beige, blauw, lichtgrijs, muisgrijs & zwart.
  • Vilten wandbekleding helpt bij het voorkomen van condens op de metalen delen van je voertuig. Hiermee heb je minder kans op roestvorming.
  • Naaldvilt heeft het een licht geluiddempende functie.
  • Naaldvilt heeft naast een geluidsisolerende functie ook nog een lichte thermisch isolerende werking. Zo draag je dus ook bij aan de isolatie van je voertuig!

Benodigdheden

Voordat je aan de montage begint is het belangrijk om te checken of je de juiste benodigdheden binnen handbereik hebt.

  1. Uiteraard is het naaldvilt zelf het belangrijkste materiaal in dit verhaal!
  2. Hittebestendige contactlijm; Doormiddel van contactlijm is het vilt gemakkelijk te monteren. Hierbij is wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de temperatuur. Wanneer je jouw camper in de zon parkeert, kunnen de metalen delen best warm worden. Je wilt natuurlijk niet dat het vilt dan los laat. Vandaar dat wij altijd onze High Temperature Lijmspray aanraden, welke bestand is tegen temperaturen tot 110 °C. ideaal voor in jouw camper dus!
  3. Schaar en/of stanleymes; Hiermee snij of knip je het vilt gemakkelijk op maat voor de te bekleden oppervlakte
  4. Ontvettingsmiddel; Voor een optimale hechting is het belangrijk dat de oppervlakte eerst ontvet wordt, alvorens hier het vilt opgeplakt wordt.

Stappenplan

  1. Maak eerst de ondergrond waarop je het vilt wilt bevestigen stof en vetvrij, gebruik hiervoor een ontvetter. Zorg er daarna voor dat de ondergrond ook droog is.
  2. Bepaal hoeveel naaldvilt je nodig hebt voor de oppervlakte die je wilt bekleden. Het is hierbij verstandig om wat extra centimeters te nemen als speling. Knip of snij vervolgens het vilt op de juiste maat.
  3. Spuit zowel het naaldvilt als de oppervlakte in met de High Temperature lijmspray. Elke bus is goed voor circa 5-6m2, dus je kunt per spuitbus 3m2 materiaal verwerken.
  4. Wacht tenminste 60 seconden alvorens beide delen met elkaar te verbinden.
  5. Begin met het aanbrengen van het vilt op de oppervlakte. Het beste is om in een hoek te beginnen, en vanuit hier de rest van het vilt op zijn plek te strijken. Let er wel op dat de lijm snel & goed hecht. Zorg er dus voor dat je het in één keer goed aanbrengt. Duw daarna het vilt nog even extra goed aan, zodat je zeker bent van een goede hechting.
  6. Als het vilt goed op zijn plek zit, kun je eventueel overbodig materiaal gemakkelijk wegsnijden met een stanleymesje.
  7. Door de precieze spuitmond van de spuitbus, zou er geen sprake moeten zijn van overtollige lijmresten. Mocht dit om welke reden dan toch het geval zijn, kun je gebruik maken van een oplosmiddel om dit te verwijderen.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!